Subscribe:

Vitamine naturiste pentru copii

Sfantul Dominic Savio

Sfantul patron al micilor infractori si al delicventei juvenile.Dominic Savio a vazut lumina zilei pe data de 2 aprilie 1842, in casa fierarului Carlo Savio, din apropierea orasului Torino. Cu toate ca era cel mai mic dintre cei 10 copii ai familiei Savio, Dominic a fost atras de Bisericainca de la cea mai frageda varsta. La doar 5 ani, acesta canta deja in corul copiilor de altar. Pe intregul parcurs al scurtei sale vieti, Dominic a fost un discipol constiincios al Sfantului Giovanni Bosco. Imediat dupa implinirea varstei de 12 ani, tanarul Savio a fost primit in Scoala de Oratorie, institutie a Bisericii Catolice, care trebuie absolvita de orice candidat la preotie. Dominic a fost un copil manierat, bun la suflet si milostiv. Din nefericire suferea de pleurezie, fapt ce a dus la decesul sau, petrecut la varsta de de doar 15 ani. Ultimele sale cuvinte au fost :
“Nu va intristati, nu aveti de ce, vad in aceste momente niste lucruri atat de frumoase incat nu am cuvinte sa le explic”.
La scurt timp dupa moartea sa, se petrec unele miracole atribuite de catre credinciosi gratiei si binecuvantarii sale. Minunile li se intamplau tuturor celor care se rugau tanarului pios decedat inainte de vreme, astfel incat in anul 1950, Dominic este beatificat, pentru ca patru ani mai tarziu sa fie santificat de cate Papa Pius al XII-lea.Sfantul Dominic este pomenit in rugaciuni de catre parintii catolici ai caror copii au cazut sub influente negative devenind infractori sau au fost cooptati in randul gastilor de cartier.